Reteta de astazi este una de inspiratie asiatica, pe baza de piept de pui, spanac si lapte de cocos - insa spectrul alimentelor folosite este mult mai larg. Pofta buna!
Sambata, 25.06.2011, 00:00
Cartoful nou e o leguma usoara, prezenta in variate preparate de sezon: ciorba de legume, cartofi rumeniti la cuptor, cartofi umpluti cu legume, peste sau carne; salata orientala de vara, tarte, chiftele, supa-crema, pireuri.
Vineri, 24.06.2011, 00:00
Intr-o zi calduroasa de vara o salata reconfortanta si gustoasa este cea mai potrivita: astazi vedem cum sa transformam o banala salata de rosii in ceva mai special.
Vineri, 24.06.2011, 00:00
Spanacul este unul din cele mai sanatoase alimente naturale: plin de fier si de alti nutrienti obligatorii pentru organism. Poate fi consumat si crud, in special in salate sau in sandvisuri, insa deobicei este preparat termic.
Joi, 23.06.2011, 00:00
Reteta zilei de miercuri este una cu totul si cu totul speciala: vom folosi boabele fierte de porumb pentru a obtine o reteta asiatica, plina de arome savuroase. Pofta buna!
Miercuri, 22.06.2011, 00:00
Ciresele, primele fructe proaspete ale anului, se consuma in stare cruda sau preparate: confiate, compoturi, gem, dulceata, tarte, budinci, bauturi de fructe, etc.
Miercuri, 22.06.2011, 00:00
Reteta zilei de marti este una de inspiratie italieneasca: paste (tagliatelle in acest caz) cu sos alb, pe baza de unt, parmezan si usturoi. Pofta buna!
Marti, 21.06.2011, 00:00
Prima reteta a saptamanii este una usoara, potrivita dupa un weekend in care poate am mancat mai mult: salata de vara pe baza de dovlecei, cu un dressing mediteraneean. Pofta buna!
Luni, 20.06.2011, 00:00
Reteta zilei de duminica aduce in prim-plan pieptul de pui, pregatit insa intr-un mod special: in mustar de Dijon si cu infuzie de tarhon. Pofta buna!
Duminica, 19.06.2011, 00:00
Reteta zilei de sambata este una cu totul speciala: poate fi si gustare, si fel principal - in functie de cat de mult sau de putin dorim sa mancam. Oua coapte cu sos cremos pe baza de praz - gustos si hranitor.
Sambata, 18.06.2011, 00:00
Reteta de post a zilei de vineri este una rece, proaspata si racoritoare, capabila sa alunge o parte din caldura zilei: salata de kiwi si capsuni. Pofta buna!
Vineri, 17.06.2011, 00:00
Supele asiatice au arome speciale pentru consumatorii europeni - asa ca supa thailandeza de astazi, pe baza de dovleac, reprezinta o modalitate inedita de a lua un pranz savuros. Incearc-o!
Joi, 16.06.2011, 00:00
Reteta zilei de miercuri reprezinta un fel de mancare satios - budinca pe baza de cartofi si peste. Pofta buna!
Miercuri, 15.06.2011, 00:00
Medicii de familie au renuntat la protest si au decis sa semneze noile contracte cu Casa Nationala de Sanatate. Cea mai mare victorie pe care au obtinut-o medicii se refera la pacientii cu boli cronice. Acestia vor fi consultati o data pe luna la cabinet si nu la 3 trei luni cum era pana acum. In plus, medicii nu mai au limita de prescrieri a retetelor compensate.
Marti, 14.06.2011, 00:00
Vara inseamna foarte multe salate - iar unele dintre acestea sunt mai consistente si pot reprezenta chiar masa de pranz, cum este si cazul salatei de astazi, pe baza de naut. Pofta buna!
Marti, 14.06.2011, 00:00
Reteta primei zile a saptamanii este compusa in principal din pui si rosii, facute la cuptor, dupa un preparat propus de Jamie Oliver.
Luni, 13.06.2011, 00:00
Reteta zilei de duminica este una care se prepara rapid si este indestulatoare pentru o masa usoara de patru persoane: somon la cuptor in crusta de fructe citrice.
Duminica, 12.06.2011, 00:00
Un chec fara faina? Fara probleme, daca folosim pudra de migdale. Iata reteta unui astfel de chec, pe baza de migdale si mac. Pofta buna!
Sambata, 11.06.2011, 00:00
Reteta zilei de sambata reprezinta o sursa buna de vitamina C si acid folic (asigura 4/5 din necesarul zilnic) si are un continut scazut de grasimi.
Sambata, 11.06.2011, 00:00
Reteta de post a acestei zile de vineri combina in principal mazarea si prazul pentru a obtinerea unei supe usoare, delicioase, de vara. Pofta buna!
Vineri, 10.06.2011, 00:00
Mihai Nastase, bucatar la restaurantul Jaya Mansion din Bucuresti, pregateste la Euforia TV o reteta gustoasa pe baza de sparanghel si vita. Pofta buna!
Vineri, 10.06.2011, 00:00
Prima reteta a saptamanii aduce in prim-plan nautul, o leguminoasa sanatoasa, preparata intr-o salata delicioasa alaturi de piept de curcan. Este o reteta care poate fi servita ca fel principal in zilele calduroase de vara. Pofta buna!
Luni, 06.06.2011, 00:00
Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.
Luni, 06.06.2011, 00:00
Reteta zilei de sambata este proaspata si usoara, pe baza de legume gustoase si apetisante: salata mixta de rosii si alte legume, facute la cuptor. Pofta buna!
Sambata, 04.06.2011, 00:00
Reteta de post a acestei zile de vineri este compusa din sparanghel, ca ingredient de baza, alaturi de rosii, masline si busuioc - totul la cuptor. Pofta buna si un weekend frumos!
Vineri, 03.06.2011, 00:00
Bolnavii din Romania au ajuns sa planga pe la usile medicilor. Si sa se gandeasca la moarte. Nu le ajung banii sa-si cumpere medicamente, iar la retete compensate sau gratuite nu pot decat sa spere. Pentru ca medicii de familie nu au ajuns la o...
Joi, 02.06.2011, 13:30
Reteta de astazi aduce in prim-plan codul, un peste nu foarte gustos insa consumat des, fiindca poate fi combinat usor cu o multime de alte ingrediente. Iar astazi un astfel de ingredient este rosia. Pofta buna!
Joi, 02.06.2011, 00:00
Prajitura cu branza este un desert favorit, iar daca i se adauga si ciocolata, popularitatea nu poate decat sa-i creasca. Textura este catifelata, luxurianta si fiecare lingura este o incantatoare experienta gastronomica.
Miercuri, 01.06.2011, 00:00
Un mic dejun satios, gustos si hranitor - frittata (asemanatoare omletei, dar cu mai multe ingrediente si preparat altfel) de tofu, facuta insa doar din albusuri de ou. Pofta buna!
Miercuri, 01.06.2011, 00:00
Risotto este un fel de mancare atat de fin incat e pacat sa nu experimentezi si alte variante, in afara celui simplu, pe baza de orez special, ceapa, vin, unt si parmezan. De exemplu, ce-ai zice de un risotto cu sparanghel si mazare?
Marti, 31.05.2011, 00:00
Reteta de astazi este realizata pe baza carnii albe de cod - de preferat codul proaspat. Iar in combinatie cu ardeiul chili codul poate deveni mai gustos decat este el insusi, preparat simplu.
Marti, 31.05.2011, 00:00
Una dintre cele mai gustoase supe din Spania este cea de naut fiert, spanac si chorizo - carnatul de tip salam, traditional. Pofta buna!
Luni, 30.05.2011, 00:00
Prima reteta a acestei saptamani este din categoria salatelor - necesare dupa mancarea mai grea din weekend. Combinatia de astazi este intre ridichi si fenicul. Pofta buna!
Luni, 30.05.2011, 00:00
Reteta de astazi este una potrivita meselor de duminica in familie, cand masa este plina de zambete, oameni maturi, copii si batrani, buna dispozitie si dragoste. Pofta buna!
Duminica, 29.05.2011, 00:00
Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.
Vineri, 27.05.2011, 00:00
Reteta de post a acestei zile de vineri vine din Italia si este o combinatie inedita plina de vitamine pe baza de naut fiert. Pofta buna!
Vineri, 27.05.2011, 00:00
Sezonul sparanghelului aduce o gramada de intrebuintari, iar astazi poti pregati o salata calda pe baza acestei leguminoase. Pofta buna!
Joi, 26.05.2011, 00:00
Martha Stewart iti propune o reteta delicioasa pe baza de somon si de conopida, o combinatie speciala, sanatoasa si plina de culoare.
Miercuri, 25.05.2011, 00:00
Micile batoane de cereale si de fructe uscate sunt foare populare ca si snack: micute (usor de transportat), hranitoare si...dulci. Insa multe dintre batoanele de cereale din comert contin si E-uri, in special din categoria indulcitorilor artificiali. Astazi poti invata cum sa-ti faci acasa propriile batoane de cereale si de fructe uscate!
Miercuri, 25.05.2011, 00:00
O reteta vegetariana simpla si gustoasa: sparanghel (aflat in sezon) la gratar, uns cu ulei de masline si dat cu sare grunjoasa. Pofta buna!
Marti, 24.05.2011, 00:00
Daca vrei sa obtii o carne frageda si numai buna de perpelit pe gratar, afla ca tot secretul tine de marinarea ei. Indicat este sa creezi in gratar doua zone de caldura: una in care puiul sa se coaca la caldura directa a carbunilor si alta cu temperatura mai redusa, in care sa se patrunda bine.
Marti, 24.05.2011, 00:00
Reteta zilei de marti reprezinta o garnitura foarte gustoasa: ceapa rosie coapta. Aceasta devine dulce si poate fi consumata fie ca o gustare, fie, mai potrivit, ca o garnitura pe langa fripturi. Pofta buna!
Marti, 24.05.2011, 00:00
O reteta din bucataria mediterneeana: tocanita din carne de ton si din rosii, care se poate servi fie cu paste, fie cu mamaliga. Pofta buna!
Luni, 23.05.2011, 00:00
Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase. Afla in partea a doua a seriei dedicata borsurilor doua retete inedite: cu macris si cu stevie. Pofta buna!
Luni, 23.05.2011, 00:00
Clatitele facute in casa, cu umpluturi dulci sau sarate, sunt un element clasic din repertoriul oricarui bucatar.
Luni, 23.05.2011, 00:00
Disponibil in orice magazin alimentar, iaurtul este gustos, sanatos, perfect pentru o alimentatie echilibrata. Poate fi preparat foarte usor si in casa, din lapte de vaca, de oaie, sau de capra. Cu mici adaosuri, savurosul iaurt poate deveni o masa in sine.
Duminica, 22.05.2011, 00:00
In zilele noastre nu prea mai avem timp sa stam alaturi de familie pentru un mic dejun linistit. Masa de dimineata a devenit, din pacate, un „te miri ce" infulecat in graba in timp ce navalim pe usa pentru a pleca la serviciu. Trebuie sa facem ceva pentru a schimba asta. Good Food propune cateva retete sanatoase si satioase pentru micul dejun:
Sambata, 21.05.2011, 00:00
Reteta de post a zilei de vineri este realizata pe baza de paste fara ou - spaghetti in acest caz, si de rosii, rucola si masline. Pofta buna!
Vineri, 20.05.2011, 00:00
Reteta de astazi are influente asiatice (ghimbir, coriandru, susan) insa se bazeaza pe doua ingrediente foarte comune: pieptul de pui si varza. Pofta buna!
Joi, 19.05.2011, 00:00
Spanacul este folosit in prea putine feluri de mancare in bucataria romaneasca si este pacat: da un gust special, este foarte sanatos si ofera si un aspect viu, colorat, oricarui tip de mancare. Iar in combinatie cu pastele, spanacul poate deveni atragator si pentru copii.
Marti, 17.05.2011, 00:00