Intr-o zi calduroasa de vara o salata reconfortanta si gustoasa este cea mai potrivita: astazi vedem cum sa transformam o banala salata de rosii in ceva mai special.
Vineri, 24.06.2011, 00:00Spanacul este unul din cele mai sanatoase alimente naturale: plin de fier si de alti nutrienti obligatorii pentru organism. Poate fi consumat si crud, in special in salate sau in sandvisuri, insa deobicei este preparat termic.
Joi, 23.06.2011, 00:00Reteta zilei de miercuri este una cu totul si cu totul speciala: vom folosi boabele fierte de porumb pentru a obtine o reteta asiatica, plina de arome savuroase. Pofta buna!
Miercuri, 22.06.2011, 00:00Ciresele, primele fructe proaspete ale anului, se consuma in stare cruda sau preparate: confiate, compoturi, gem, dulceata, tarte, budinci, bauturi de fructe, etc.
Miercuri, 22.06.2011, 00:00Reteta zilei de marti este una de inspiratie italieneasca: paste (tagliatelle in acest caz) cu sos alb, pe baza de unt, parmezan si usturoi. Pofta buna!
Marti, 21.06.2011, 00:00Prima reteta a saptamanii este una usoara, potrivita dupa un weekend in care poate am mancat mai mult: salata de vara pe baza de dovlecei, cu un dressing mediteraneean. Pofta buna!
Luni, 20.06.2011, 00:00Reteta zilei de duminica aduce in prim-plan pieptul de pui, pregatit insa intr-un mod special: in mustar de Dijon si cu infuzie de tarhon. Pofta buna!
Duminica, 19.06.2011, 00:00Reteta zilei de sambata este una cu totul speciala: poate fi si gustare, si fel principal - in functie de cat de mult sau de putin dorim sa mancam. Oua coapte cu sos cremos pe baza de praz - gustos si hranitor.
Sambata, 18.06.2011, 00:00Reteta de post a zilei de vineri este una rece, proaspata si racoritoare, capabila sa alunge o parte din caldura zilei: salata de kiwi si capsuni. Pofta buna!
Vineri, 17.06.2011, 00:00Supele asiatice au arome speciale pentru consumatorii europeni - asa ca supa thailandeza de astazi, pe baza de dovleac, reprezinta o modalitate inedita de a lua un pranz savuros. Incearc-o!
Joi, 16.06.2011, 00:00Reteta zilei de miercuri reprezinta un fel de mancare satios - budinca pe baza de cartofi si peste. Pofta buna!
Miercuri, 15.06.2011, 00:00Medicii de familie au renuntat la protest si au decis sa semneze noile contracte cu Casa Nationala de Sanatate. Cea mai mare victorie pe care au obtinut-o medicii se refera la pacientii cu boli cronice. Acestia vor fi consultati o data pe luna la cabinet si nu la 3 trei luni cum era pana acum. In plus, medicii nu mai au limita de prescrieri a retetelor compensate.
Marti, 14.06.2011, 00:00Vara inseamna foarte multe salate - iar unele dintre acestea sunt mai consistente si pot reprezenta chiar masa de pranz, cum este si cazul salatei de astazi, pe baza de naut. Pofta buna!
Marti, 14.06.2011, 00:00Reteta primei zile a saptamanii este compusa in principal din pui si rosii, facute la cuptor, dupa un preparat propus de Jamie Oliver.
Luni, 13.06.2011, 00:00Reteta zilei de duminica este una care se prepara rapid si este indestulatoare pentru o masa usoara de patru persoane: somon la cuptor in crusta de fructe citrice.
Duminica, 12.06.2011, 00:00Un chec fara faina? Fara probleme, daca folosim pudra de migdale. Iata reteta unui astfel de chec, pe baza de migdale si mac. Pofta buna!
Sambata, 11.06.2011, 00:00Reteta zilei de sambata reprezinta o sursa buna de vitamina C si acid folic (asigura 4/5 din necesarul zilnic) si are un continut scazut de grasimi.
Sambata, 11.06.2011, 00:00Reteta de post a acestei zile de vineri combina in principal mazarea si prazul pentru a obtinerea unei supe usoare, delicioase, de vara. Pofta buna!
Vineri, 10.06.2011, 00:00Mihai Nastase, bucatar la restaurantul Jaya Mansion din Bucuresti, pregateste la Euforia TV o reteta gustoasa pe baza de sparanghel si vita. Pofta buna!
Vineri, 10.06.2011, 00:00Prima reteta a saptamanii aduce in prim-plan nautul, o leguminoasa sanatoasa, preparata intr-o salata delicioasa alaturi de piept de curcan. Este o reteta care poate fi servita ca fel principal in zilele calduroase de vara. Pofta buna!
Luni, 06.06.2011, 00:00Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.
Luni, 06.06.2011, 00:00Reteta zilei de sambata este proaspata si usoara, pe baza de legume gustoase si apetisante: salata mixta de rosii si alte legume, facute la cuptor. Pofta buna!
Sambata, 04.06.2011, 00:00Reteta de post a acestei zile de vineri este compusa din sparanghel, ca ingredient de baza, alaturi de rosii, masline si busuioc - totul la cuptor. Pofta buna si un weekend frumos!
Vineri, 03.06.2011, 00:00Bolnavii din Romania au ajuns sa planga pe la usile medicilor. Si sa se gandeasca la moarte. Nu le ajung banii sa-si cumpere medicamente, iar la retete compensate sau gratuite nu pot decat sa spere. Pentru ca medicii de familie nu au ajuns la o...
Joi, 02.06.2011, 13:30Reteta de astazi aduce in prim-plan codul, un peste nu foarte gustos insa consumat des, fiindca poate fi combinat usor cu o multime de alte ingrediente. Iar astazi un astfel de ingredient este rosia. Pofta buna!
Joi, 02.06.2011, 00:00Prajitura cu branza este un desert favorit, iar daca i se adauga si ciocolata, popularitatea nu poate decat sa-i creasca. Textura este catifelata, luxurianta si fiecare lingura este o incantatoare experienta gastronomica.
Miercuri, 01.06.2011, 00:00Un mic dejun satios, gustos si hranitor - frittata (asemanatoare omletei, dar cu mai multe ingrediente si preparat altfel) de tofu, facuta insa doar din albusuri de ou. Pofta buna!
Miercuri, 01.06.2011, 00:00Risotto este un fel de mancare atat de fin incat e pacat sa nu experimentezi si alte variante, in afara celui simplu, pe baza de orez special, ceapa, vin, unt si parmezan. De exemplu, ce-ai zice de un risotto cu sparanghel si mazare?
Marti, 31.05.2011, 00:00Reteta de astazi este realizata pe baza carnii albe de cod - de preferat codul proaspat. Iar in combinatie cu ardeiul chili codul poate deveni mai gustos decat este el insusi, preparat simplu.
Marti, 31.05.2011, 00:00Una dintre cele mai gustoase supe din Spania este cea de naut fiert, spanac si chorizo - carnatul de tip salam, traditional. Pofta buna!
Luni, 30.05.2011, 00:00Prima reteta a acestei saptamani este din categoria salatelor - necesare dupa mancarea mai grea din weekend. Combinatia de astazi este intre ridichi si fenicul. Pofta buna!
Luni, 30.05.2011, 00:00Reteta de astazi este una potrivita meselor de duminica in familie, cand masa este plina de zambete, oameni maturi, copii si batrani, buna dispozitie si dragoste. Pofta buna!
Duminica, 29.05.2011, 00:00Briosele - preferatele tuturor, in special ale copiilor – sunt foarte atractive mai ales datorita formei lor si, in functie de ingredientele continute, se folosesc ca aperitiv, gustare intre mese sau desert.
Vineri, 27.05.2011, 00:00Reteta de post a acestei zile de vineri vine din Italia si este o combinatie inedita plina de vitamine pe baza de naut fiert. Pofta buna!
Vineri, 27.05.2011, 00:00Sezonul sparanghelului aduce o gramada de intrebuintari, iar astazi poti pregati o salata calda pe baza acestei leguminoase. Pofta buna!
Joi, 26.05.2011, 00:00Martha Stewart iti propune o reteta delicioasa pe baza de somon si de conopida, o combinatie speciala, sanatoasa si plina de culoare.
Miercuri, 25.05.2011, 00:00Micile batoane de cereale si de fructe uscate sunt foare populare ca si snack: micute (usor de transportat), hranitoare si...dulci. Insa multe dintre batoanele de cereale din comert contin si E-uri, in special din categoria indulcitorilor artificiali. Astazi poti invata cum sa-ti faci acasa propriile batoane de cereale si de fructe uscate!
Miercuri, 25.05.2011, 00:00O reteta vegetariana simpla si gustoasa: sparanghel (aflat in sezon) la gratar, uns cu ulei de masline si dat cu sare grunjoasa. Pofta buna!
Marti, 24.05.2011, 00:00Daca vrei sa obtii o carne frageda si numai buna de perpelit pe gratar, afla ca tot secretul tine de marinarea ei. Indicat este sa creezi in gratar doua zone de caldura: una in care puiul sa se coaca la caldura directa a carbunilor si alta cu temperatura mai redusa, in care sa se patrunda bine.
Marti, 24.05.2011, 00:00Reteta zilei de marti reprezinta o garnitura foarte gustoasa: ceapa rosie coapta. Aceasta devine dulce si poate fi consumata fie ca o gustare, fie, mai potrivit, ca o garnitura pe langa fripturi. Pofta buna!
Marti, 24.05.2011, 00:00O reteta din bucataria mediterneeana: tocanita din carne de ton si din rosii, care se poate servi fie cu paste, fie cu mamaliga. Pofta buna!
Luni, 23.05.2011, 00:00Borsurile de primavara, cu ierburi fragede si miros aromat de leustean, sunt preparate simple, proaspete si sanatoase. Afla in partea a doua a seriei dedicata borsurilor doua retete inedite: cu macris si cu stevie. Pofta buna!
Luni, 23.05.2011, 00:00Clatitele facute in casa, cu umpluturi dulci sau sarate, sunt un element clasic din repertoriul oricarui bucatar.
Luni, 23.05.2011, 00:00Disponibil in orice magazin alimentar, iaurtul este gustos, sanatos, perfect pentru o alimentatie echilibrata. Poate fi preparat foarte usor si in casa, din lapte de vaca, de oaie, sau de capra. Cu mici adaosuri, savurosul iaurt poate deveni o masa in sine.
Duminica, 22.05.2011, 00:00In zilele noastre nu prea mai avem timp sa stam alaturi de familie pentru un mic dejun linistit. Masa de dimineata a devenit, din pacate, un „te miri ce" infulecat in graba in timp ce navalim pe usa pentru a pleca la serviciu. Trebuie sa facem ceva pentru a schimba asta. Good Food propune cateva retete sanatoase si satioase pentru micul dejun:
Sambata, 21.05.2011, 00:00Reteta de post a zilei de vineri este realizata pe baza de paste fara ou - spaghetti in acest caz, si de rosii, rucola si masline. Pofta buna!
Vineri, 20.05.2011, 00:00Reteta de astazi are influente asiatice (ghimbir, coriandru, susan) insa se bazeaza pe doua ingrediente foarte comune: pieptul de pui si varza. Pofta buna!
Joi, 19.05.2011, 00:00Spanacul este folosit in prea putine feluri de mancare in bucataria romaneasca si este pacat: da un gust special, este foarte sanatos si ofera si un aspect viu, colorat, oricarui tip de mancare. Iar in combinatie cu pastele, spanacul poate deveni atragator si pentru copii.
Marti, 17.05.2011, 00:00Prima reteta a acestei saptamani face parte din categoria mic-dejunului si reprezinta un preparat dulce si foarte hranitor, plin de vitamine si de energie pentru tot restul zilei - smoothie (amestec cremos de fructe, servit rece) tropical. Pofta buna!
Luni, 16.05.2011, 00:00Garam Masala este un mix de condimente obtinut din cardamom, chimion, coriandru, dafin, nucsoara, piper, cuisoare, scortisoara - si se foloseste cu precadere in preparatele indiene.
Duminica, 15.05.2011, 00:00