Retete Chefi la Cutite. Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu și Chef Orlando Zaharia iti aduc, doar la Antena 1, retete culinare, retete de mancare, retete de prajituri, retete de paste, retete de post si multe alte retete
Pentru un prânz de vară, lejer și gustos, o rețetă de ciorbă de legume acrită cu corcodușe, ce va cuceri în mod deosebit.
Pentru gustări de vară simple și ușoare, o delicioasă rețetă de tartă sărată cu roșii și amestec de brânzeturi cu ceapă.
Clafoutis cu cireșe este o prăjitură franțuzească din regiunea Limousin, și este preparată, în general, cu cireșe negre și un aluat asemănător cu cel de clătite, dar cu unt topit.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de coaste de porc afumate, cu paste în sos de roșii și legume asortate, perfectă pentru întreaga familie.
Nu mai ai nevoie de nicio rețetă de friptură la așa simplă și gustoasă rețetă de cartofi noi trași în unt cu bacon și usturoi.
Pentru o sărbătoare, sau o aniversare este mai mult decât perfect un astefel de Tort Banoffee, destul de ușor de preparat și pe placul tuturor, chiar și al copiilor.
Atât de gustoasă și sățioasă această rețetă de salată verde cu file de ton și ouă fierte, că poate fi servită la orice masă principală din zi, fără a mai avea nevoie de altceva.
Din bucătăria lui Vlăduț, iscusitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasa rețetă de Friptură din piept de rață cu cu sos picant de cireșe și sticksuri din foietaj cu susan negru. O nebunie de preparat ce te cucerește instant.
În plin sezon al cireșelor coapte nu putem rata răsfățul cu diverse deserturi cu cireșe, simple și delicioase, precum această Rețetă de Ștrudel cu cireșe.
Cu legume asortate, în cantități egale și o maioneză clasică asortată cu iaurt, vom obține o delicioasă salată, mult mai lejeră decât clasica salată de boeuf, preparată la orice festivitate sau sărbătoare.
Pieptul de pui, preferatul tuturor în materie de carne, se poate prepara cât mai diversificat pentru un plus de gust, sau aspect, de la fript pe grătar, la cuptor, sub formă pane, sau umplut, ca în rețeta de față: Ruladă din piept de pui cu ciuperci, în crustă de bacon afumat.
Gemul de căpșuni este adorat oricum, dar în combinație cu rubarbă și fără semințe este foarte fin și delicios și se poate folosi chiar și la deserturi, pe post de jeleu.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o rețetă de salată pe bază de creveți, salata verde, iaurt, dar şi alte ingrediente delicioase, pe care a denumit-o " Salata pescarului".
Foarte bine se combină rubarba cu căpșunile în diverse preparate cum ar fi: gemul, dulceața, siropul, dar și deserturile. Drept dovadă acestă rețetă de tartă cu rubarbă și căpșuni, foarte aromată și delicioasă.
Cele mai savuroase rețețe de preparate rămân tot vechile rețete ca la mama sau bunica, cum este și această rețetă țărănească de ciorbă de cartofi cu rasol de porc afumat.
Pentru că se apropie vara și cele mai frecvente gustări și preparate vor fi salatele, am făcut o selecție cu top 3 cele mai frecvente rețete de dressing pentru salate savuroase.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune ca de început de săptămână, o rețetă senzațională cu multe legume fierte, coapte, dar și prăjite, după caz și asortate cu coaste de porc și un sos de ciuperci delicios.
Pentru că piețele abundă de cartofi noi, profităm de gustul și prospețimea lor în diverse rețete de preparate și am ales pentru azi o rețetă simplă de Salată de cartofi noi cu ceapă roșie și iaurt.
Pentru iubitorii aperitivelor pe bază de alcool, merită preparată în casă rețeta de căpșunată, sau lichior de căpșuni.
Pornind de la rețeta clasică de orez cu lapte, îndrăgitul desert cu iz de copilărie, fiecare o poate reinterpreta după propria imaginație și gust. Reinterpretarea noastră, de data aceasta, este într-o rețetă de Budincă de orez cu lapte și spumă de căpșuni cu frișcă.
Combinația de ciocolată cu căpșuni este perfectă atât ca gust cât și ca aspect, iar acest tort cu mousse de ciocolată și mousse de căpșuni este pur și simplu spectaculos și demn de orice aniversare, sau sărbătoare.
Dacă în trecut ne bucuram de dulceața de trandafiri și sirop de trandafiri de la vecinii noștri bulgari, acum este o adevărată competiție între gospodine în a pregăti cele două preparate, aromate și frumos colorate.
Inconfundabila aromă a cafelei ne poate ademeni, nu doar dintr-o ceașcă, dimineața, ci și din diverse deserturi precum aceste delicioase și aspectuoase fursecuri boabe de cafea.
Din categoria deserturilor cu căpșuni, o rețetă de prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni, pentru deliciul întregii familii.
Pentru un prânz copios, servit în familie, o rețetă de antricot de vițel în sos delicios, inspirată din bucătăria orientală.
Foarte îndrăgită este ciocolata de casă cu care ne delectau părinții sau bunicii, însă rețeta de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale este mai deosebită, mai delicată și dacă nu ați încercat-o, chiar merită preparată.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o altfel de salată de vinete cu dovlecei și iaurt, servită în cojile de la vinete, decupate sub formă de balerini.
Nu cred că refuză nimeni, la desert, o porție din mult adoratele clătite, însă preparate cu flori de salcâm, vor cuceri instant cu aroma deosebită.
Cu gust dulce-acrișor și culoare plăcută, dulceața de rubarbă ne poate poate răsfăța diminețile servită pe felii de pâine tartinate cu unt, dar poate fi folosită și la diverse prăjituri, torturi, sau tarte.
Din bucătăria șui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, așa ca pentru răsfățul din weekend, o simplă și delicioasă rețetă de Spumă de căpșuni cu bezea elvețiană.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să încercăm o rețetă de salată de dovlecei cu iaurt și mărar verde, despre care se spune că este mai gustoasă și mai light decât salata de vinete.
O garnitură mai mult decât perfectă pentru a fi servită doar cu o salată verde, sau o salată de legume: Cartofi la cuptor umpluți cu brânzeturi, serviți cu bacon crocant și smântână. Nu mai ai nevoie de friptură!
Dacă nu ați încercat până acum să preparați dulceață din flori de soc, nu mai ezitați, pentru că veți fi foarte încântați de așa aromă minunată!
Pentru atunci când deschidem ușa la frigider și ne întrebăm ce să mai facem cu ingredientele stocate de mai mult timp, o idee de ruladă aperitiv cu șuncă presată și brânzeturi.
Deserturile cu flori de salcâm au devenit un trend și în marile restaurante, de la clătite, la gogoși, brioșe, plăcinte, sau tarte.Florile de salcâm le dau o aromă aparte, dar și un aspect plăcut. Dintre acestea vă invităm să încercați o rețetă de gogoși cu flori de salcâm.
Printre cele mai delicate și atractive dulciuri sunt cele direct porționate precum brioșese sau minitartele. Nu trebuie să le mai secționezi, sau să le împarți cu cel de lângă tine, fiecare are porția lui. De data aceasta vă invităm la o porție de minitarte cu cremă de vanilie și căpșuni.
Dacă tot au înflorit salcâmii, ne-am propus să profităm de aroma și beneficiile florilor și în diverse rețete de preparate culinare și am început cu o rețetă de sirop concentrat din flori de salcâm.
Pentru că au apărut cartofii noi pe piață, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de coaste la cuptor cu usturoi și cartofi noi, dar și un interesant sos de măsline ce va completa gustul preparatelor.
Dacă tot este piața plină de căpșuni românești, gustoase și foarte aromate, iată o rețetă de prăjitură cu multe căpșuni, frișcă și ciocolată, destul de simplu de preparat și de nerefuzat.
Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de prăjitură cu căpșuni, pe care a denumit-o ”Prăjitură moțată".
Untul aromaizat cu multă verdeață este un ingredient vedetă în restaurante și tare gustoase ies preparatele în care se folosește. Vedeți mai jos o rețetă de piept de pui cu unt și verdeață, denumită Piept de pui kievskaia.
Cea mai apreciată băutură de sezon, preparată în casă este de departe socata, gustoasă, foarte aromată și sănătoasă, dar putem să profităm de beneficiile florilor de soc, preparând și un delicios sirop concentrat de soc pe care să-l depozităm în cămările noastre pentru mai târziu.
Dacă nu ați încercat până acum rețeta de lava cake, sau dacă ați încercat și nu ați fost mulțumiți de rezultat, Chef Munti, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne învață cum preparăm cea mai reușită rețetă de Lava cake cu ciocolată amăruie.
E o perioadă destul de bună pentru un nou accesoriu în bucătăria ta: aparatul de făcut pâine.
Din categoria rețetelor de sezon, o rețetă simplă de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor, pentru un prânz rapid și ușor.
Nu putem rata în plin sezon al căpșunilor cele două rețete cu căpșuni pentru cămara noastră: dulceață de căpșuni și gem de căpșuni, ambele naturale, fără conservanți.
Pentru atunci când cumpărăm căpșuni din piață și printre ele mai sunt și deteriorate, sau prea coapte, putem prepara cu aceastea o delicioasă rețetă de spumă de căpșuni cu bezea italiană.
Pentru că sunt tare gustoși cartofii noi, atunci când sunt micuți și proaspeți, vă propunem o simplă și rapidă rețetă de cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok.
Pentru că deserturile cu ciocolată sunt printre cele mai apreciate, mai ales combinată cu fructe de sezon, am ales să pregătim, de această dată, o minunată rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni.
Dacă în mod normal prăjiturile se pregătesc în cuptor, noi avem o nouă alternativă de a pregăti un desert absolut delicios și rapid care să satisfacă chiar și cele mai mofturoase papile gustative.