Retete Chefi la Cutite. Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu și Chef Orlando Zaharia iti aduc, doar la Antena 1, retete culinare, retete de mancare, retete de prajituri, retete de paste, retete de post si multe alte retete
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne îmbie cu o rețetă de friptură de pui cu sos de prune și scorțisoară, plină de gust și miresmele toamnei bogater și frumos colorate.
Inspirată din bucătăria franțuzească, mai precis din Sud-Vestul Frantei, din Țara Bascilor, rețeta Poulet basquaise, este una simplă și delicioasă, plină de savoare și culoare, perfectă pentru un prânz, sau o cină în familie.
Chiar nu ai cum să rămâi indiferent la așa rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar. Este o rețetă de frigănele însiropate din bucătăria cubaneză, foarte aromate și extrem de gustoase.
Din bucătăria lui Văduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă salată de ardei copți cu muștar și miere. Este o salată aperitiv care se poate conserva și pentru iarnă, la borcan.
Constantin Popoiu, un fotograf de 28 de ani din București a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 cu o rețetă spectaculoasă de mușchiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja, o combinație de igrediente ce au dat foarte bine în farfurie.
Pieptul de pui este un ingredient, aparent banal, dar gătit în diverse moduri se poate transforma într-un delicios preparat, după cum puteți vedea și în rețeta: ”Rulouri din piept de pui cu piure de păstârnac”.
Că se numește ”Pui fresh cu smântână și ciuperci”, sau, pe românește, ”Ciulama de pui cu ciuperci”, gătit ca la mama acasă, acest fel de mâncare este delicios și, cu siguranță, pe placul oricărui pofticios.
Andrei Băiceanu, de meserie bucătar, i-a surprins pe cei trei chefi în a șasea ediție din sezonul 8 „Chefi la cuțite”, de la Antena 1 cu un preparat delicios, o rețetă foarte gustoasă de scoici cu șalau și diverse sosuri, dar și o poveste de viață de-a dreptul impresionantă.
Bianca Tică, o tânăra care a slăbit 30 de kilograme s-a prezentat în fața celor trei jurați, în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă de clătite franțuzești cu sos de portocale, renumita rețetă ”Crepes Suzette”.
Domenico Bellantoni în vârstă de 9 ani, fiul fostei concurente Amalia Sicilianca a făcut spectacol în bucătărie, în sezonul 8 ”Chefi la cuțite”, preparând o rețetă de arancini, cucerindu-i pe chefi atât cu preparatul cât și cu felul lui dezinvolt, moștenit, probabil, de la mama lui.
Fusilli cu somon și mazăre o rețetă simplă și gustoasă de paste, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.
În sezonul 8 „Chefi la cuțite”, Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este cea mai bună rețetă de șnițele sau crochete de pui din lume! Secretul folosit de el l-a făcut celebru în urmă cu 18 ani!
Pe pat de sos bechamel cu antricot de vițel, pastramă delicioasă și legume caramelizate, un bucătar turc a surprins cu a lui rețetă proprie de shaorma.
Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac, un preparat delicios, cu un gust interesant, mai ales la sos.
Nu ai cum să nu poftești la așa plăcinte cu brânză sau poale-n brâu moldovenești. O rețetă tradițională pe care n-ai cum să nu o îndrăgești!
Concurenți în sezonul 8 ”Chefi la cuțite”, Alexandru Abagiu și Radu Vlăduț au făcut spectacol în bucătărie pregătind o rețetă specială de paste, inspirată din aventurile lor prin Filipine și Taiwan, pe care au denumit-o ”Paste Filip-gineze”.
Atunci când poftim la un desert rapid și ușor de preparat, fără coacere și fără bătăi de cap, rețetele de tiramisu sunt ideale și extrem de ușoare, încât și un copil le poate prepara.
Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare, o delicioasă rețetă de Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz, pe care merită s-o încercați. A primit 3 cuțite!
Churros cu sos de ciocolată, un desert tradițional mexican, ușor de preparat și extrem de delicios.
Din bucătăria mexicană, în farfurii românești, o delicioasă supă mexicană de tortilla,preparată ca la mama ei, de o concurentă mexicană, stabilită în România.
Pentru că, în cadrul emisiunii Chefi la cuțite se face și mult spectacol în bucătărie, o concurentă s-a gândit să impresioneze prin parodie, preparând o rețetă inedită de tiramisu. Un tiramisu altfel, care atrage mai mult privirile, decât papilelepe care l-a denumit Pooramisu.
Bucătăria ardelenească este printre cele mai apreciate din țara noastră, pentru că bucatele se prepară cu răbdare și cu dragoste, pentru a oferi savoarea mult vestită acestei regiuni, iar o ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon, ca la mama ei acasă, nimeni nu ar refuza.
Perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei, dar perfectă și pentru un show culinar cu preteții, această rețetă: Ruladă de vită cu brânză și spanac și piure cremos de cartofi!
Poate titlul acestei rețete: „Tocană din gulaș de porc”, nu spune prea multe, însă gustul este deosebit, este ceva ce inspiră nostalgie și iz de copilărie, este o rețetă simplă și delicioasă, ca la bunica acasă!
După cum au apreciat-o cei trei chefi simpatici, în cadrul îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, rețeta italiană de paste cu brânză și piper( Spaghetti cacio e pepe), chiar merită preparată, dacă nu ați încercat-o, încă.
Dacă iubiți preparatele mexicane cu o armonie de gusturi dulci-picante, atunci nu veți rezista ispitei de a prepara această rețetă de shaorma mexicană cu carne de porc: Tacos al Pastor.
Nu poți rămâne indiferent când este vorba de rețeta tradițională de fasole cu ciolan afumat, ca la mama acasă, servită în mod rustic, cu ceapă roșie spartă și mult adoratele murături.
Dacă vă place musacaua de cartofi cu carne tocată, iată o metodă inedită de a o pregăti altfel și anume, sub formă de ruladă de cartofi umplută cu carne tocată si piure de mazăre.
Frumoasa Gina Pistol și-a făcut apariția la bancul de lucru și a anunțat ce surpriză specială a pregătit pentru Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu! Cei trei jurați au avut parte de o surpriză când au aflat ce trebuie să gătească!
O rețetă de varză cu ciolan de porc afumat, oricine a preparat, însă rețeta „Ciolan de porc afumat cu piure de varză călită și baby cartofi copți”, sună foarte interesant și pare un peparat foarte apetisant.
Atunci când pasiunea pentru gătit este mare, nu contează funcția pe care o ai, faci cum faci și aloci din timpul liber pentru a te răsfăta cu preparate delicioase și sănătoase.
Atunci când asortezi ingrediente care se combină perfect într-un gust armonios, aprecierile celor care vor savura preparatele vor fi maxime, așa cum au fost și la acest delicios preparat: Piept de rață cu cartofi dulci și ceapă caramelizată.
Sarailie este un desert inspirat din bucătăria otomana, foarte dulce, cu multă nucă și mult sirop, așa cum sunt multe deserturi din Turcia. Un desert cu tradiție pe care nu-l poți refuza!
Pastele sunt ingredientele cele mai la îndemână atunci când dorim un preparat rapid, dar pentru a le da gust, trebuie să alegem combinația perfectă de ingrediente cu care să le asortăm. Iată o combinație gustoasă de ingrediente, o rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola.
La doar 13 ani, Bogdan Tănăsescu avenit la ”Chefi la cuțite” să demonstreze că și un copil poate face spectacol în bucătărie și a ales să prepare o rețetă de somon la cuptor cu legume și sos olandez reinterpretat.
Cu o excelentă rețetă de ciorbă de pasăre cu tăiței de casă și budincă de griș, o concurentă octogenară, o bucnicuță foarte simpatică, a venit la concursul culinar Chefi la cuțite să demonstreze celor trei jurați că tot mâncarea ca la bunica acasa este mai delicioasă.
Din dorinta ca preparatul său să arate altfel decât în modul clasic, Paul Păcurar,un tânăr din Cluj și-a lăsat imaginația să zburde liber, pregătind o salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez.
Pasiunea pentru gătit a determinat-o pe Ana Lupăiescu să vină în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” pentru a arăta că este la fel de iscusită și în bucătărie, precum la brodat haine de lux. Ea a preparat o rețetă de găluște chinezești umplute cu carne de porc. Chinese dumplings sau Pork Jiaozi.
Pe principiul că nici omleta nu mai este ce a fost, Kesu Ahmed,concurent în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” i-a impresionat pe cei trei chefi cu o omletă mai specială, plină de savoare și culoare.
Preparatele cu foie gras sunt considerate delicatese culinare atât pentru că sunt tare gustoase, dar și pentru că nu oricine știe să le gătească corect sau să le combine perfect cu alte ingrediente, ca în rețeta noastră de notă maximă: ”Mușchi de vită cu foie gras și trufe”.
Rețetele de paste au devenit cele mai frecvente, pentru că sunt rapide, sunt gustoase și sățioase. Însă atunci când sunt preparate de un bucătar italian, gustul este incontestabil, așa cum ne-a demonstrat un concurent al emisiunii ”Chefi la cuțite” cu rețeta sa ”Tagliatelle cu zucchini și creveți”.
Preparat cum trebuie, pieptul de rață este o adevărată delicatesă culinară, iar asezonat cu o garnitură potrivită, deliciu va fi maxim, așa cum a fost și Rețeta Piept de rață cu dovleac portocaliu și kale trase la tigaie, prezentată în cadrul emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”.
Pe cât de simplă este celebra rețetă Shakshuka, rețetă de mic dejun din bucătăria evreiască, pe atât de delicioasă și apreciată, mai ales dacă este gătită cu dăruire și pasiune ca în rețeta de față.
Ne plac vinetele, mai ales în plin sezon, când sunt extrem de gustoase, ne plac și macaroanele cu brânză, așa că merită să încercăm și combinația acestei rețete interesante din bucătăria italienească: Rulouri de vinete cu macaroane și brânză.
Clătitele, unele dintre cele mai îndrăgite preparate culinare, în materie de desert, sunt adesea preparate și în variantă sărată, iar un exemplu este și această rețetă de clătite umplute cu piept de pui și legume, perfectă pentru un prânz delicios și sățios.
Atunci când, pe lângă ingredientele de bază ale unui preparat, mai pui și acel ingredient secret pe care mulți bucătari îl ignoră, reușita preparatului este sigură, așa cum o fetiță de doar 6 ani a demonstrat, pregătind o rețetă delicioasă de brioșe cu miez de nucă, pentru show-ul ”Chefi la cuțite”.
Pentru răsfățul de weekend, sau, de ce nu, pentru o sărbătoare sau aniversare, merită preparat acest tort duo cu ciocolată și zmeură, un tort simplu și rapid, fără coacere.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să încercăm o altfel de salată de vinete, una mai bogată, mai mai gustoasă, o salată de vinete cu parfum de toamnă.
Toamna este anotimpul preferat al gospodinelor pentru că se întrec în a pregăti conserve diverse și savuroase ce vor umple rafturile cămărilor într-un frumos joc de culori. Nici noi nu ne lăsăm mai prejos și concurăm cu ele cu o Rețetă perfectă de zacuscă din bucătăria lui Vlăduț - Zacuscă premium.
Perfectă pentru un prânz de toamnă delicios, o asșa tocană de vinete cu gogoșari și carne de porc, bogată în ingrediente de sezon.