Retete Chefi la Cutite. Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu și Chef Orlando Zaharia iti aduc, doar la Antena 1, retete culinare, retete de mancare, retete de prajituri, retete de paste, retete de post si multe alte retete
Atunci când asortezi cum trebuie ingredientele și le asezonezi cu condimentele și sosurile potrivite, preparatul nu poate fi decât de excepție, așa cum a fost și acest minunat preparat: Somon in sos teriyaki cu noodles și legume la tigaie.
Pentru iubitorii preparatelor picante, o rețetă specială din bucătăria mexicană: Chili con carne, preparată în platoul emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”.
Din bucătăria tradițională portugheză, o rețetă de cod sărat cu cartofi la cuptor: Bacalhau a Lagareiro, pregătită în cadrul show-lui culinar „Chefi la cuțite”.
Pentru că perele fac parte dintre deliciile cu care ne răsfață toamna, putem prepara cu ele diverse deserturi, de la plăcinte, tarte, sau prăjituri, dar le mai putem prepara și fierte în vin, în diverse sosuri, așa cum puteți vedea și în desertul de față: Pară în sos limoncello.
Un desert cu adevărat de senzație pregătit în platoul emisiunii Chefi la cuțite, sezonul 8, ce a primit cele trei cuțite de la chefi: Coffee cake în formă de cană.
Îndrăgiții papanași, acele bijuterii culinare pe care nu le poți refuza, se pot prepara nu doar în modul clasic, cunoscut de toți, ci rețetele se pot reinterpreta în fucție de gustul și imaginația fiecăruia, așa cum o să vedeți și în această rețetă de papanași altfel. Papanași de dovlecei.
Se știe deja că rețetele țigănești de mâncăruri sunt foarte gustoase, pentru că sunt preparate într-un stil tradițional, cu multe ingrediente ce-și completează gusturile armonios, așa cum au demonstrat doi rromi la „Chefi la cuțite”, preparând o rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne.
O explozie de gusturi și arome într-un preparat deosebit, prezentat în cadrul concursului culinar din emisiunea Chefi la cuțite: Ton în crustă cu pepene verde si pepene galben.
O rețetă complexă pe bază de pește doradă și fructe de mare, prezentată în platoul îndrăgitei emisiuni culinare ”Chefi la cuțite”: File de doradă marocan cu coriandru fresh și creveți.
Ceviche, întâlnit și sub denumirea de cebiche, seviche sau sebiche, este un preparat pe bază de pește proaspăt, asezonat cu diverse sucuri de citrice și condimentat cu ardei iute sau alte condimente, așa cum puteți vedea și în rețeta de ceviche cu sos de citrice, prezentată la ”Chefi la cuțite”.
Inspirată din bucătăria germană, o rețetă de tăiței de casă cu carne de vită și sos - Rumpstack und kasespatzle ce a fost apreciată cu trei cuțite în cadrul îndrăgitei emisiuni culinare ”Chefi la cuțite”
Când este preparată ca la mama acasă, nimeni nu refuză la masă o porție generpasă de musaca de cartofi cu carne tocată și multe legume.
Rețeta spaniolă Albondigas con salsa de tomate este o rețetă de chiftele în sos de roșii asemă, în principiu asemănătoare cu rețeta românească de chiftele marinate, dar consistența chiftelelor este alta, datorătă câtorva ingrediente adăugate.
Pentru iubitorii preparatelor cu pește și în special cu pește dorada, o rețetă foarte gustoasă cu o combinație armonioasă de ingrediente: Dorada cu supă cremă de dovleac și chipsuri de topinambur cu salată de fenicul.
Din categoria rețetelor pe bază de pește o interesantă rețetă de ton în crustă de polen cu piure de mazăre și salată cu vinegreta de zmeură.
Pentru că adesea ne tentează să încercăm rețete de preparate din bucătăriile altor țări, avem o rțetă de supă cu semințe din bucătăria nigeriană, rețeta Egusi soup, preparată în cadrul emisiunii culinare ”Chefi la cuțite” de către un concurent nigerian.
În judeţul Mureş, într-un sat parcă uitat de lume cu doar 15 locuitori, doi tineri au lăsat viaţa de oraş şi s-au mutat la ţară pentru a deschide o pensiune, unde prepară şi servesc produse tradiţionale, printre care și dulceață de ardei iute, zacuscă, gem de măceșe și multe alte conserve.
Pentru că este vineri, este zi de pregătit desert la Neatza cu Răzvan și Dani, pentru inspirația de weekend, iar Vlăduţ, a pregătit un desert de zezon, o rețetă de plăcintă cu dovleac, pentru care a oferit și sfaturi utile pentru un deliciu maxim.
Ce poate fi mai bun la masa de prânz, sau la cină decât o porție de tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță, ca la mama acasă?
Dcă vreți să ieșiți puțin din sfera clasicului culinar, încercați această rețetă de Mușchi de vită la grătar cu sos de ciocolată!
O adevărată explozie de culori și arome, într-un preparat de-a dreptul interesant pregătit în cadrul emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”:Piept de rață cu orez roșu, sparanghel sote și coulis de mango!
Reinterpretată sau nu, rețeta tradițională de fasole cu ciolan afumat, nu poate fi decât savuroasă și de nerefuzat!
Sunt de-a dreptul perfecte pentru o gustare delicioasă și sățioasă aceste pachețele de primăvară în foi de orez cu sos dulce-picant!
Brioșele sunt mici bijuterii culinare ce se prepară simplu și ușor, în multe moduri, cu diferite arome, care mai de care mai delicioase, însă aceste brioșe cu vanilie în culorile curcubeului sunt cu adevărat deosebite.
Chiar dacă ne sperie multitudinea de ingrediente pe care le conține rețeta tradițională de nachos mexican, merită să fie preparată pentru că îmbină o explozie de gusturi și arome deosebite și este de-a dreptul delicioasă.
Cu adevărat spectaculos acest preparat pe bază de diafragmă de vită: Beef skirt cu sos de ciuperci cu smântână și piure de cartofi în stil italienesc!
Pentru iubitorii rețetelor de sushi, o idee de a prepara un altfel de sushi, rețeta Dragon rolls, pregătită cu măiestrie în platoul ”Chefi la cuțite”.
Un preparat de-a dreptul spectaculos, dar, mai cu seamă delicios, prezentat în platoul emisiunii ”Chefi la cuțite”: Ceviche de Saint Jacques cu piure de țelină, ulei verde și perle de soia.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o rețetă simplă dar delicioasă, de salată caldă, plină de culoare și savoare pe care a denumit-o "Savoarea toamnei".
Dacă vreți o gustare mai specială, mai inedită, încercați rețeta de placintă cu lobodă și leurdă servită cu salată de sfeclă cu nuci și coriandru!
Pentru iubitorii preparatelor cu gust exotic, o rețetă de creveți în crustă de cocos cu salsa de mango și avocado
Preparată ca la mama ei, la Dunăre nu are cum să nu iasă extrem de gustoasă această rețetă tradițională de saramură de crap cu mămăliguță.
Rar persoane care să nu adore acest preparat tradițional- mămăliga, însă rețeta de mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța este de nerefuzat, la ce ingrediente conține.
Ne plac clătitele dulci, sărate, dar la așa combinație de clătite umplute cu piure de cartofi și crenvurști de vițel, glazurate cu sos bechamel, nu ne-am fi gândit.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătito rețetă pentru cămară, pe bază de vinete, nuci, pătrunjel, dar şi alte ingrediente delicioase, denumită "Magdus".
Foarte bune în cămară câteva borcane cu gem de măceșe, sau pastă de măceșe, chiar dacă se depune ceva efort pentru prepararea lor, chiar merită!
De la gospodarii iscusiți, din zonele rurale bogate în terenuri cu viță de vie am învățat de-a lungul timpului cum se prepară vinul și mustul și tot de la ei învățăm cum se prepară deliciosul gem de struguri.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o altfel de rețetă de ardei umpluți, o rețetă delicioasă de toamnă: Gogoșari umpluți cu salată tabbouleh.
Pentru că este vineri, la Neatza cu Răzvan şi Dani, este zi de desert, iar Vlăduţ, a pregătit unul din deserturile preferate ale lui Dani: "Kaiserschmarrn".
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit în cadrul îndrăgitului matinal, o excepțională Salată de toamnă cu conopidă servită pe bruschete aromate.
Paste cu fructe de mare și sos de roșii, o combinație perfectă pentru un prânz, sau o cină în familie!
Când vine vorba de o rețetă gătită ca la mama acasă, cum este această ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță, imediat tragem scaunele aproape de masă și nu ne mai oprim din mâncat.
Foarte gustoasă, cu o aromă ușor picantă, este un adevărat elixir culinar această ciorbă de leurdă cu slănină afumată. O rețetă tradițională maramureșeană.
Pentru iubitorii preparatelor din bucătăria mexicană, o rețetă interesantă de tacos roșu cu creveți și salată, perfectă pentru orice moment al zilei.
Pentru una dintre mesele principale ale zilei, o delicioasă și hrănitoare rețetă de risotto cremos cu parmezan și creveți, este mai mult decât perfectă.
Preparatele ardelenești sunt la mare căutare pentru că sunt bogate în ingrediente și foarte gustoase, așa cum este și această ciorbă ardelenească de varză murată cu afumătură.
Când ai poftă de un desert simplu și delicios, acest tort cu fructe și biscuițipoate fi alegerea perfectă pentru că nu necesită coacere și nici ingrediente complexe.
Perfectă ca gustare într-o zi obișnuită, dar și printre aperitivele unei mese festive, această salată de pui cu maioneză și castraveți murați!
Pentru atunci când dorești să-i delectezi pe cei dragi cu un desert ușor dar extrem de delicios, rețeta de tort de morcovi cu ananas și cremă de brânză, carrot cake, este chiar ideală.
Pentru iubitorii preparatelor cu carne de pui, o delicioasă rețetă de pulpe de pui cu sos de brânză roquefort și garnitură de orez cu brocooli sotat în unt.