Textura lor e undeva între un biscuit fraged și un aluat de brioșă, au gust delicat, dar pot fi surprinzător de consistente. Servite calde, cu unt și dulceață, devin desertul perfect pentru o pauză cu cafea sau ceai. Scones – un preparat clasic britanic, cuceresc prin simplitate și versatilitate.
Luni, 25.08.2025, 10:01
Puține deserturi evocă la fel de intens gustul verii precum o plăcintă cu cireșe coapte. Fie că este făcută cu aluat fraged, foitaj sau foi subțiri de casă, acest preparat păstrează în el simplitatea copilăriei și aroma intensă a fructelor de sezon.
Vineri, 11.07.2025, 10:05
Desert clasic de cofetărie franțuzească reinterpretat în orice bucătărie de acasă, tarta cu cremă de vanilie și căpșuni este combinația perfectă între un aluat fraged, o cremă catifelată și fructe proaspete care aduc prospețime, culoare și un gust ușor acrișor.
Luni, 07.07.2025, 09:01
Îți prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă inedită cu nucă și aluat fraged pe care sa o salvezi pentru masa de sărbători!
Vineri, 06.12.2024, 13:12
Această rețetă promite să obții cel mai fraged și aromat aluat. Biscuiții sunt potriviți pentru un weekend în familie, dar și pentru Crăciun.
Vineri, 29.11.2024, 16:39
Plăcinta cu mere este un desert clasic, care a străbătut generații și continuă să fie un favorit în multe gospodării. Prăjitura cu arome puternice de mere și scorțișoară ne aduce aminte ce copilărie, când bunicile ne răsfățau cu delicioase preparate din ingrediente simple, dar pline de savoare.
Marti, 15.10.2024, 13:38
Printre cele mai îndrăgite preparate, dulci sau sărate se numără și plăcintele, iar pentru iubitorii plăcintelor cu brânză avem o minunată rețetă de plăcintă cu brânză sărată și aluat fraged cu iaurt.
Prăjiturile cu foi pe dosul tăvii sunt delicioase, aspectuoase și spornice, iar pentru cei care le adoră, avem două rețete de foi pe dosul tăvii pentru prăjituri.
Ce poate fi mai bun, pentru platoul cu fursecuri de Crăciun decât aceste delicioase și aromate fursecuri Linzer cu migdale și gem de portocale?
Cu aluat fraged, cu cremă de brânză și multă vanilie, cu mure proaspete, frumos colorate și aromate, e o încântare pentru papilele gustative, Prăjitura cu cremă de brânză și mure!
Pentru că este perioada celor mai dulci prune, prunele de masă, un desert cu prune ar fi perfect pentru răsfățul de zi cu zi.
Pentru una dintre mesele importante ale zilei, sau chiar și pentru pachetul de a doua zi, merg de minune acești delicioși Colțunași cu carne și sos de sfeclă roșie.
Luni, 24.08.2020, 13:41
Prăjitura turnată cu mere, o nebunie de desert gustos și aromat, simplu de preparat și, cu siguranță, pe placul tuturor.
Pentru gustări de vară simple și ușoare, o delicioasă rețetă de tartă sărată cu roșii și amestec de brânzeturi cu ceapă.
Dintr-un aluat fraged, simplu și ușor de preparat, cu legume asortate și piept de pui, putem pregăti o delicioasă Rețetă de mini tarte cu pui și legume, perfectă pentru gustări sau pachete.
Dacă doriți să ieșiți puțin din clasicul rețetelor de pască, cu această minunată rețetă de pască cu aluat fraged cu ciocolată, succesul va fi garantat.
Pe platoul cu prăjituri pentru mesele festive, pot fi vedete și aceste nuci cu cacao în aluat și cremă de vanilie cu nuci.
Cornulețele fac parte din deserturile spornice, preparate de gospodine în special în preajma sărbătorilor, fiind îndăgite de toți. Merg de minune servite alături de cafeaua de la prima oră, chiar și în varianta de post, precum aceste cornulețe de post cu apă minerală și umplutură de gem cu nuci.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani a pregătit, la cererea simpaticilor matinali, o minunată reţetă de Prăjitură fragedă cu mac și gust de copilărie.
Pentru atunci când ne dorim ceva de ronțăit în timp ce lucrăm la calculator, sau în timp ce vizionăm emisiunea preferată, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne învață cum putem prepara cei mai delicioși biscuiți crocanți, cu gust dulce-sărat.
Miercuri, 01.04.2020, 11:11
Din categoria rețetelor de gustări sau aperitive, cu ce mai găsim prin cămară sau frigider, oe simplă și delicioasă Rețetă de Rulouri din aluat fraged umplute cu ciuperci și cașcaval.
Rețetele de plăcintă cu dovleac se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente, însă pot varia în funcție de gustul fiecăruia. Vedeți mai jos o delicioasă rețetă de Plăcintă cu dovleac caramelizat în sirop de arțar.
Cu prune dulci, de toamnă și o combinație de aluaturi simple și ușoare, putem prepara cea mai delicioasă prăjitură de toamnă cu prune! Familia ne va mulțumi pentru așa desert delicios.
Delicioasă, răcoroasă și ușor acrișoară, este ideală pentru un weekend de vară, această Prăjitură cu aluat fraged și cremă de brânză cu zmeură!
Un desert simplu și ușor de preparat, perfect pentru cei care vor să testeze gemul de vișine, ce tocmai l-au pregătit, este această delicioasă Prăjitură fragedă cu gem de vișine!
Foarte potrivită pentru perioada caniculară, o astfel de Tartă cu vișine, dulce-acrișoară. Cu blat fraged, sfărâmicios, aromat cu vanilie și umplutură de vișine, dulce-acrișoară nu poate rezulta decât un desert de vară foarte delicios!
Dacă vreți să vă inspirați din bucătăria rusească, începeți cu Rețeta Hvorost. Un desert rusesc absolut delicios!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune să încercăm rețeta ”Crostata picantă", o nebunie de preparat cu cartofi, ceapă, mozzarella, roșii cherry și aluat fraged.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune o rețetă de tarte cu ciocolată și cremă de vanilie, pe care a denumi-o în ton cu emisiunea "Mămici dulci".
Una dintre cele mai îndrăgite rețete de prăjituri este rețeta de cremșnit, iar cum mai sunt câteva zile până la sărbătoarea mărțișorului, putem prepara ca rețetă de mărțișor: Cremșnit cu cremă de vanilie și căpșuni.
După ce veți încerca această rețetă de foi pentru cremșnit preparate în casă cu siguranță le veți repeta, pentru că sunt mai gustoase și mai sănătoase.
Perfecte ca aperitive, dar mai ales pentru pachete, aceste delicioase chifteluțe în aluat fraged, preparate la cuptor.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune să încercăm rețeta "Colțunași cu carne", o nebunie de preparat cu o combinație perfectă de ingrediente.
Chiar dacă necesită ceva timp pentru asamblare, va merita din plin efortul preparării acestei rețete de Rulouri din aluat fraged umplute cu cremă de vanilie.Sunt foarte apreciate, sunt delicioase, aspectuoase și spornice!
Inspirate din bucătăria spaniolă, rețetele de empanadas au devenit populare și în bucătăriile românești. Cum să nu îndrăgești așa pateuri delicioase, cu aluat fraged și umplutură de carne cu brânzeturi, servite calde sau reci, după pofta inimii!
Prăjitura Lămâița, este una dintre cele mai populare prăjituri, nelipsită de pe mesele sărbătorilor de Crăciun.
Cu aluat fraged de casă și umplutură bogată, sunt chiar delicioase aceste Batistuțe umplute cu nucă!
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune pentru weekend rețeta Linzer cu prune, un desert simplu și bun, pe care nu ai cum să nu-l îndrăgești.
Vei adora aceste Ștrudele cu mere servite cu sos de vanilie și frișcă de la prima degustare și sigur le vei repeta!
Cu pere parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, cu blat nisipos și crumble deasuprae o încântare pentru papile, acest desert de toamnă: Prăjitura cu pere și cremă de brânză!
Ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână și succes garantat, prăjitura cu brânză și crumble va fi adorată de întreaga familie!
Nimeni nu va refuza așa delicioasă Plăcintă cu mere caramelizate și foarte aromate, un desert ușor, pe placul tuturor!
Dacă te-ai plictisit de clasica salată de icre, prepară această salată de icre cu somon afumat servită în coșulețe din aluat fraged și vei încânta cu așa servire orice invitat.
Raluca pregătește un desert rapid și gustos, banane în aluat fraged. Este o rețetă potrivită pentru orice ocazie și se poate realiza în doar 10 minute
Vineri, 04.05.2018, 12:03
Nu mai știți ce desert să pregătiți și pe cei dragi să-i mulțumiți? Încercați prăjitura cu aluat fraged și budincă de vanilie cu mandarine și succesul va fi garantat!
Nu mai știți ce desert să gătiți și pe cei dragi să-i uimiți? Încercați această prăjitură cu iaurt și fructe din compot și va avea un succes garantat!
Ții post și vrei un desert simplu și gustos? Încearcă această plăcintă cu dovleac, aromată, colorată, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui!
Dacă vreți să-i surpindeți în mod plăcut pe cei dragi, la aniversări, sau de sărbători, preparați prăjitura bicoloră și succesul va fi garantat!
Ingrediente Aluat fraged: 370 g făină 170 g zahar 1 pachet praf de copt 1 ou mare Umplutura: 4 mere mari roșii 4 linguri apă 80 g zahăr brun ½ lămâie scorțișoară...
Preparatele sezoniere sunt cu atât mai gustoase, cu cât ne putem bucura doar de câteva ori pe an de ele. Anca Lungu a adăugat un strop de inspiraţie şi a pregătit un desert cu totul ieşit din comun: flori de salcâm în aluat fraged.
Duminica, 07.06.2015, 09:58