Antena Căutare

Food

Gateste cele mai noi retete culinare alaturi de Chefii Antena 1. Descopera retetele de mancare traditionala romaneasca si secretele bucatariei internationale.

Cât de sănătoasă este carnea de miel? Cum e mai bine să o prepari?

Fie că este nelipsită de pe masa de Paște sau aleasă pentru savoarea ei aparte, carnea de miel rămâne un ingredient nobil în bucătăria românească. Fragedă, aromată și versatilă, aceasta cere însă atenție și răbdare pentru a-și arăta adevăratul potențial culinar.

Joi, 17.04.2025, 09:01

De ce iese cozonacul tare. Ce trebuie să eviți de fapt

Cozonacul este una dintre cele mai iubite rețete tradiționale, dar și una dintre cele mai delicate. Unul dintre cele mai frecvente eșecuri în bucătărie este cozonacul care iese tare, uscat sau dens – un rezultat dezamăgitor după atâta muncă.

Joi, 17.04.2025, 09:01

Marinadă pentru miel. 5 rețete de marinadă pentru o friptură fragedă de miel la cuptor sau grătar

Marinarea este una dintre cele mai importante etape în pregătirea cărnii de miel, mai ales atunci când dorești o friptură fragedă și aromată. O marinadă bine aleasă poate transforma complet savoarea cărnii și poate face diferența între o masă obișnuită și una de sărbătoare.

Joi, 17.04.2025, 09:01

Rețeta pentru haioșe delicioase pregătită de bunica Roxanei Blenche. Care e ingredientul secret

Chef Roxana Blenche a postat pe contul ei de Facebook o fotografie cu bunica ei, fiind mândră de faptul că ea a pregătit mai multe tăvi de haioșe.

Joi, 17.04.2025, 06:46

Rețetă de pască Dubai. Trendul persistă în România. Cum poți să o prepari chiar la tine acasă

Trendul Dubai nu părăsește România. Iată cum se poate prepara pasca Dubai pentru masa de Paște.

Miercuri, 16.04.2025, 16:59

Cu ce merge carnea de miel? Preparate care se potrivesc cu carnea de miel

Carnea de miel, cu aroma ei distinctă și textura fragedă, cere garnituri și acompaniamente care să o completeze, nu să o eclipseze. Dincolo de tradiție, asocierea corectă pune în valoare calitățile acestei cărni și creează o experiență gastronomică echilibrată.

Miercuri, 16.04.2025, 15:31

Drob de pui pentru Paște, o rețetă simplă și delicioasă

Drobul de pui este un preparat tradițional românesc, prezent în mod aproape nelipsit pe masa de Paște. Este considerat unul dintre cele mai autentice aperitive de sezon și are la bază o combinație de organe de pui tocate, ouă, verdețuri și condimente.

Miercuri, 16.04.2025, 14:55

Rețetă de cozonac moldovenesc pufos. Pașii pe care să-i urmezi ca să-ți iasă un deliciu

Cozonacul moldovenesc este mai mult decât un simplu desert. Este o adevărată emblemă a ospitalității și a tradiției culinare din Moldova, fiind nelipsit de la mesele de sărbători. Cu o textură aerată, un gust delicat și umpluturi bogate, cozonacul este rezultatul unui proces îndelungat, care presupune măiestrie și răbdare. Iată cum poți prepara și tu un cozonac moldovenesc autentic.

Miercuri, 16.04.2025, 13:00

Drojdia proaspătă vs drojdia uscată. Când se folosește fiecare ca să obții aluatul perfect

Drojdia este sufletul cozonacilor, al pâinii de casă și al multor aluaturi pufoase care îți umplu casa cu miros de sărbătoare. Alegerea între drojdia proaspătă și cea uscată poate influența atât gustul final al preparatului, cât și modul în care aluatul crește și se comportă în timpul dospirii.

Marti, 15.04.2025, 23:35

Cozonacul se coace cu ventilație sau fără? Recomandări pentru un desert de vis

Cozonacul perfect, cu miez pufos și crustă aurie, este visul oricărui pasionat de gătit în perioada sărbătorilor. Însă pentru a atinge acest echilibru delicat, nu doar ingredientele și frământarea contează, ci și modul corect de coacere.

Marti, 15.04.2025, 22:13

Cât timp se fierb ouăle pentru a fi moi sau tari? Cum fierbi ouăle pentru a nu se crăpa?

Fierberea ouălor pare una dintre cele mai simple etape ale pregătirilor, dar chiar și aici pot apărea surprize neplăcute: ouă crăpate, fierte prea mult sau prea puțin, greu de decojit sau cu gălbenușul verzui. Ca să eviți toate aceste probleme, merită să acorzi puțin mai multă atenție detaliilor.

Luni, 14.04.2025, 18:47

Coaste de miel la cuptor cu vin. Ingrediente și mod de preparare pentru o friptură reușită

Combinația de carne de miel și vin este una savuroasă. Se potrivește perfect pentru mese festive alături de prieteni sau familie. Iată o rețetă delicioasă de coaste de miel la cuptor cu vin de care te vei îndrăgosti.

Luni, 14.04.2025, 16:02

Rețetă de baiț pentru miel la cuptor. Ingredientele care nu trebuie să-ți lipsească

Friptura de miel se servește în România în special în perioada sărbătorilor pascale, dar, dacă îți place acest tip de carne o poți prepara oricând. Este gustoasă și, pregătită corect, va fi apreciată de întreaga familie. Iată o rețetă de baiț pentru miel la cuptor care va transforma o friptură banală într-una delicioasă.

Luni, 14.04.2025, 15:33

Atenție la cumpărăturile de Paște! Ce uită românii să verifice înainte de a cumpăra ouă și cozonaci. La ce trebuie să se uite

Ce produse alimentare trebuie să verifice românii cu mare atenție înainte de a le pune în coșul de cumpărături. Agitația din magazine îi face pe oameni să uite de cele mai importante detalii.

Luni, 14.04.2025, 14:36

Babka cu ciocolată, rețeta de cozonac însiropat de care te vei îndrăgosti

Originară din Europa de Est, babka este un desert cu o poveste profundă. Creată inițial în comunitățile evreiești din Polonia și Ucraina, babka era pregătită cu ocazia sărbătorilor, în special de Paște, ca o reinterpretare a pâinii coapte în casă.

Luni, 14.04.2025, 08:52

Rețeta simplă și savuroasă de snickers cu linte a lui chef Roxana Blenche. Cum arată desertul cu leguminoase

Rețeta simplă și savuroasă de snickers cu linte a lui chef Roxana Blenche. Cum arată desertul cu leguminoase

Duminica, 13.04.2025, 10:45

Cum se pregătește cel mai gustos drob de miel. Preparatul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Rețeta de drob de miel este nelipsită de pe mesele de Paște ale românilor. Acest preparat tradițional oferă o adevărat experiență culinară celui care îl gustă. În rândurile de mai jos veți afla secretul prin care se realizează cea mai gustoasă mâncare din această perioadă.

Duminica, 13.04.2025, 08:30

Rețeta de post cu conopidă pane care va impresiona întreaga familie. Care e ingredientul secret

Iată ce rețetă simplă și delicioasă de post mai poți încerca spre finalul postului Paștelui.

Sambata, 12.04.2025, 09:15

Rețetă de ouă umplute pentru Paște. Secretul pentru un aperitiv gustos pe masa de sărbătoare

Ouăle umplute sunt, fără îndoială, un aperitiv clasic care nu poate lipsi de pe masa de Paște. Aceste mici delicatese, simple dar pline de savoare, sunt ideale pentru a impresiona invitații și pentru a adăuga o notă de eleganță și rafinament ocaziilor speciale.

Sambata, 12.04.2025, 09:00

Din ce se face, de fapt, cozonacul roz. Desertul a devenit celebru în mediul online

Un nou desert a început să facă furori în mediul online, chiar înainte de Paște. Cozonacul roz este un preparat pe care tot mai multe gospodine se gândesc să-l pună pe masa festivă pe 20 aprilie 2025.

Vineri, 11.04.2025, 11:09

Prăjituri de post fără coacere. Ce poți pregăti simplu și rapid

Dacă ești în căutarea unor deserturi rapide și delicioase pentru zilele de post, prăjiturile fără coacere sunt soluția perfectă. Aceste rețete sunt nu doar ușor de realizat, ci și versatile, fiind ideale pentru momentele când nu vrei să folosești cuptorul. Iată câteva idei de prăjituri de post fără coacere din care să te inspiri.

Joi, 10.04.2025, 12:21

Cât costă 10 ouă vopsite cu o săptămână înainte de Paște. Termenul de valabilitate a ridicat semne de întrebare

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România au reacționat dur cu privire la comercializarea ouălor deja vopsite pentru Paște: „E greu de înțeles cum un ou fiert și vopsit poate avea un termen de valabilitate atât de generos”.

Joi, 10.04.2025, 11:52

Meniul tradițional de Paște. Ce nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor în zi de sărbătoare

A mai rămas aproximativ o săptămână până la Paște, iar românii au început deja pregătirile pentru masa festivă. Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că gospodinele se vor apuca în doar câteva zile de realizarea meniului tradițional din această perioadă.

Miercuri, 09.04.2025, 10:29

Cât costă un cozonac de Paște făcut de Gabriela Cristea. Prețul nu este pe buzunarele tuturor. Ce a postat vedeta înainte de Paște

Cozonacul este una dintre vedetele de pe masa de Paște. Iată cât costă unul preparat de Gabriela Cristea.

Luni, 07.04.2025, 06:08

Ce dată de valabilitate au condimentele. Când expiră și când trebuie să le aruncăm

De regulă, condimentele își pierd aroma odată cu trecerea timpului. Ierburile aromatice din bucătărie pot rezista între 1 și 4 ani, însă depinde de tipul de condiment și de modul în care este procesat și depozitat. Iată când expiră, de fapt, condimentele.

Sambata, 05.04.2025, 19:00

Gustarea mai bună decât ciocolata Dubai. Care e acum cel mai nou trend peTikTok. Imaginile care au facut înconjurul internetului

Se pare că ciocolata Dubai a fost scoasă din topul preferințelor când vine vorba de gustări și a fost înlocuită cu ceva mai bun.

Sambata, 05.04.2025, 16:00

Rețeta de lichiu săsesc. Cum se pregătește una dintre cele mai delicioase și puțin cunoscute prăjituri după rețeta veche

Aceasta rețetă va impresiona cu siguranță musafirii prezenți la masa de Paște.

Sambata, 05.04.2025, 10:45

Se anunță noi scumpiri! Românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din portofel pentru legume și fructe. Care e motivul

Fermierii se simt neajutorați în fața tuturor provocărilor, însă Ministrul Agriculturii promite că România va deveni un "El Dorado al Europei" în următorii ani. Iată ce schimbări de preț vor apărea în curând la raft.

Joi, 03.04.2025, 16:09

Un lot de ciocolată al unui brand cunoscut a fost retras din supermarket-uri după ce s-a descoperit că are pietre în compoziție

Un lot de ciocolată al unui brand cunoscut a fost retras din supermarket-uri după ce s-a descoperit că are pietre în compoziție

Joi, 03.04.2025, 14:20

Cât a ajuns să coste kilogramul de carne de miel înainte de Paște. Românii au nevoie de un buget considerabil pentru sărbători

Sărbătorile Pascale, în acest an, ar putea fi mai costisitoare decât ne-am imaginat. Iată cu cât a ajuns să se vândă kilogramul de carne de miel.

Joi, 03.04.2025, 13:39

Rețeta de post de plăcintă cu varză călită care va fi pe placut întregii familii. Cum se prepară

În postul Paștelui, toate gospodinele se întrec în preparate de post care mai de care mai delicioase. Iată o rețetă de plăcintă cu varză călită care va fi pe placul întregii familii.

Miercuri, 02.04.2025, 10:54

Peștele care îți afectează grav sănătatea. Este printre achizițiile populare ale românilor pentru că este ieftin

Peștele este unul dintre alimentele recomandate de medici, însă mulți românii fac rabat de la calitate din cauza prețului. Iată cum îi poate afecta.

Vineri, 28.03.2025, 17:16

Cât a ajuns să coste un borcan de miere în 2025. Motivul pentru care producția este în scădere

Mierea ar putea să devină o raritate, iar prețul să explodeze. Ce se întâmplă cu producția din prezent și de ce se îngrijorează apicultorii.

Marti, 18.03.2025, 15:00

Rețeta de paste a lui Meghan Markle care a înnebunit internetul. Ce secret ascunde Ducesa de Sussex

Pastele lui Meghan Markle au devenit virale! Descoperă mai jos care este trucul ei și de ce sunt atât de speciale.

Luni, 17.03.2025, 17:10

Ce conține supa instant de post. Mulți români nu citesc eticheta și se lasă păcăliți

Supa instant este o alegere populară, dat fiind timpul scurt de preparare. Iată însă de ce nu ar trebui să o consumi prea des și de ce nu este, de fapt, o alternativă bună în timpul postului.

Luni, 10.03.2025, 20:17

Cele mai iubite rețete de mucenici: de la varianta moldovenească la cea muntenească

Mucenicii sunt un tip de desert tradițional românesc cu o semnificație religioasă, fiind asociați cu sacrificiul și credința puternică.

Joi, 06.03.2025, 17:08

Rețetă de plăcintă cu afine și căpșuni. Care este secretul pentru un desert aromat și gustos

Plăcinta cu afine și căpșuni a devenit un desert celebru pe TikTok, cucerind inimile celor care iubesc combinațiile dulci-acrișoare și aromele proaspete. Secretul pentru ca acest desert să fie cu adevărat gustos și aromat nu stă doar în ingredientele folosite, ci în modul de preparare.

Duminica, 02.03.2025, 07:00

Cât de gustoasă este prăjitura tiramisu care nu îngrasă. Rețeta simplă cu care poți bucura pe toată lumea

Dacă ești un iubitor al deserturilor, dar îți faci griji pentru siluetă, avem o veste excelentă pentru tine: tiramisul poate fi savurat fără regrete!

Miercuri, 26.02.2025, 15:07

Rețetă de Cheesecake Dubai cu ciocolată. Se pregătește rapid și nu necesită coacere

Rețeta de Cheesecake Dubai cu ciocolată este o adevărată delicatesă pentru orice iubitor de dulciuri. Desertul captează atenția tuturor printr-o combinație irezistibilă de arome și o textură catifelată, perfectă pentru orice moment special.

Sambata, 22.02.2025, 10:00

Cum faci cei mai pufoși și aromați mucenici. Ce conține rețeta care a devenit virală pe TikTok

Cei mai pufoși și aromați mucenici, după rețeta care a devenit virală pe TikTok. Se prepară ca la mama acasă și sunt atât de gustoși încât nimeni nu le poate rezista.

Miercuri, 19.02.2025, 13:02

Cum sunt prețurile legumelor românești față de anul trecut. De ce au apărut mai devreme în piețe și ce spun clienții

Fermierii se tem că gerul instalat acum va afecta recoltele de primăvară. Iată ce spun clienții despre prețurile actuale!

Marti, 18.02.2025, 17:35

Ce este „clătita țigănească” și de ce este virală pe TikTok. Oamenii s-au luat la întrecere cu cele mai uriașe porții

„Clătita țigănească” face ravagii în online. Cum se prepară și cum a devenit vedetă pe TikTok!

Luni, 17.02.2025, 15:54

Cum prepară Elwira Petre cornulețele de casă cu gem. Rețeta rapidă și delicioasă: „Nici nu am apucat să termin, că au și dispărut”

Elwira Petre a împărtășit cu urmăritorii din mediul online rețeta ei de cornulețe cu gem. Deși s-a născut în Polonia, soția lui Mihai Petre gătește cu aceeași pasiune și preparate tradiționale românești.

Marti, 11.02.2025, 16:24

Rețetă de salată plină de proteine. Ce ingredient simplu nu trebuie să lipsească

Prepară o salată sățioasă și delicioasă. Iată pașii pentru o masă plină de proteine.

Sambata, 08.02.2025, 07:20

Bounty de casă. Rețetă cu doar patru ingrediente pentru un desert deosebit

Celebrele batoane Bounty i-au cucerit pe pofticioși. Aroma delicioasă de cocos și ciocolata sunt un răsfăț pe cinste. Iată cum le poți prepara la tine în bucătărie.

Vineri, 07.02.2025, 15:16

(P) Cele mai uzuale obiecte pe care le găsești pe un marketplace în România

Marketplace-ul în România este locul ideal pentru a găsi o gamă variată de produse, fie că sunt noi sau second-hand.

Miercuri, 05.02.2025, 10:16

Alertă alimentară! Un mare lanț de magazine din România retrage de la vânzare un sortiment de brânză posibil contaminat cu E.coli

Un sortiment de brânză a fost retras de la comercializare din magazinele Carrefour. Iată ce sunt sfătuiți să facă cei care l-au cumpărat.

Miercuri, 29.01.2025, 12:38

Rețetă de clătite din sfeclă roșie și banane. Prepară un desert prietenos cu silueta ta

Deserturile sunt plăcerea vinovată a multor oameni. Iată o rețetă prietenoasă cu silueta oricui.

Marti, 28.01.2025, 14:43

Alertă alimentară! Produs popular printre români, retras de la raft din cauza unei concentrații prea mari de clorat

Retragere masivă din magazinele din Europa. Compania anunţă rambursarea produselor şi le cere scuze consumatorilor.

Marti, 28.01.2025, 11:54

Rețetă de musaca cu vinete. Gospodinele o pregăteau încă din 1957

Rețeta de musaca este nelipsită din casele multor gospodării din România. De-a lungul anilor, acest preparat a reușit să rămână în inimile și pe mesele multor familii, fiind o alegere constantă pentru mesele de zi cu zi sau pentru evenimente speciale.

Luni, 27.01.2025, 13:17
x